11 Ekim 2009 Pazar

Lütfen!!



Efendim güzel bir akşamda (Ankara'da pek bulunmaz) haberleri izlerken birşeye karşı tepkimi burada da söylemek istedim..

Muzaffer Kuşhan ve Dila...Zayıflamak için gitti, parasını boşverin canını kaybetti!
Resimleri geçiyor medyada durmadan, hep gülümsüyor...

O zaman neden bu saçma çaba?

Yapmayın ne olur yapmayın!

Bir defa '15 günde 10 kilo verdiren süper diyet' diye orada burada bağıran insanlardan bıktım!

15 günde 10 kilo veren bir insanın vücudunda normal birşey kalabilir mi acaba?
Mantıklı olalım, spor yapalım düzenli yiyelim (ben de çok yapamıyorum ama doyunca bırakıyorum en azından) ve en önemlisi kendimizi sevelim! Bunu emin olun ben de geç öğrendim ama gerekli ve çok önemli, ki herkes de sizi sevsin..Zayıflığınızı veya kilolu oluşunuzu değil!!

Bozmayın metabolizmalarınızı bukadar işkence etmeyin...Doktor arkadaşlarımdan özür dileyerek, hiç de genelleme yapmak istemeyerek üzüldüğüm birşeyi de belirtmem gerekiyor..Yanlış tedavi görmüş ve bunun derdini yıllarca çekmiş birisi olarak herkese inanmamak gerektiğini düşünüyorum ben artık!
Keşke herkes işini en iyi şekilde yapsa, para için değil iş için!!

Peki neden kilolu insanlar bukadar aceleci ve gözü kararıp vermeye çalışıyorlar bu kiloları?
Neden ileride rahatsızlıklarım çıkmasın, kendime bakayım diyerek değil de şuursuzca giriliyor bu yola?

Çünkü toplumun çoğunluğu çocuk gibi!! Koca koca insanlar bile bir insanı kiloları nedeniyle rencide edebiliyor, kırabiliyor, belki de tahmin etmediği ne yaralara sebep olabiliyor..
Birazcık yardımcı olalım birbirimize,yüzlere,vücutlara,seslere göre değil ruhlara ve beyinlere göre davranalım insanlara!
Hepimiz fikrimiz sorulmadan getirildik aynı dünyaya..Bırakın zorlukları aşmak için köstek değil, destek olalım birbirimize...Her yer engellerle dolu, en azından biz kendi aramızdakileri kaldıralım...

Lütfen!!

9 yorum:

Ulfet Sahin dedi ki...

Ah ah...
Vakti zamanında ben de bu tür diyetlere kafayı takmıştım, hatta üniversite 2.sınıftayken hastanelik olmuştum.Zor bir ilişkiden çıkmıştım, kalp spazmı ve mide kanaması geçirmiştim ama gözüm fena karardı.Zayıflamalıydım! Atkins diyeti denilen bir diyeti uygulamış ve 7 günde 13 kilo vermiştim.Sonrası ne mi? 13.günün sonunda bayılan NoNeLeSS hastane hastane sürünmüştü.Cahillikten midir yoksa kendime acı çektirmek adına mı yaptım bunları ama aptallıktı! Oysa ki efendim ben her daim tabiri caizse balık etli hatunlardanım. Şimdi bira göbeği vaddedilen göbeğimle oldukça mutluyum ve her daim diyorum, sağlığım yerinde ve hamd olsun mutluyum! Ve çok şükür biliyorum ki benim göbeğime aldırmadan bana değer veren bir aşk var hayatımda...

Ve ne olur ben de diyorum!Yapmayın!Spor yapın,sağlıklı beslenin ama yapmayın!

Fatih dedi ki...

Her şey için sabır gerekli. Acele yapılan herşeyin zararı vardır. Tamam bazı şeyler için zaman kaybetmek istemeyenler vardır ama sağlık söz konusu olunca biraz daha sabırlı olmak lazım.. Doğru yolları seçmek lazım..

peri.susamurum dedi ki...

sevgili noneless ve fatih;

yorumlarınızla destek verdiğiniz için çok sağolun..O kadar çok şey var ki bilinçlenmemiz gereken..Umarım kimse acele edip geç kalmaz...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

önce kişinin bedenini tanıması gerekiyor sanırım.diyet ve sağlıklı yiyecekler konusunda her yıl yapılan reklamlar değişiyor..günde bilmem kaç litre su için derlerken şimdi fazlası zararlı deniyor...margarin tüketmeyin derlerdi şimdi sağlıklı margarinden söz ediliyor..bilinçsiz tüketim toplumu olmanın sonucu galiba..

peri.susamurum dedi ki...

dalgaları aşmak,

çok haklısın, herşey bilinçsizce yapılmaya başladı. Eskiler derler ya 'kendi kendinin doktoru olacaksın' diye..profesyonel yardımı da ihmal etmeden önce kendini bilmek daha önemli bence de..

sevgiler

FFatiHH dedi ki...

onu boşverinde 15 günde 10 kilo almanın yolu varsa söyleyin :)

peri.susamurum dedi ki...

fd;

:D bence ne bulursan ye olmaz mı?

ama şaka bir yana kilo almak için de dengeli beslenmek gerekiyor...

Fatih dedi ki...

Kilo almak sigarayı bırakmaktan geçer:)

Günlük Ayracı dedi ki...

bundan 11,5 yıl önce ölüm diyeti olarak da adlandırılabilecek bi hadiseye girişmiştim. 15 günde 10 kilo verdim tam olarak, ardından tansiyon düşmeleri, göz kararmaları, ergenliğin orta yerinde uzaması duran boy, hiçbi şekilde yok edilemeyen yağlar, vs vs. hafızamdaki etkilerinden hiç bahsetmeyeyim. kötü. şimdiki aklım olsa yapar mıydım? yapardım, ama biraz daha yağ, şeker ve un eklerdim. daha çok yağlı ev yoğurdu, daha çok meyve tüketirdim. belki de yıllardır bitmek bilmeyen depresyonumun, özgüven eksikliğimin, kendime karşı acımasızlığımın sebebi de buydu. şimdi yine abartı olmasa da eski halimle ciddi farklar yaratabilecek yağlı bi vücuda sahibim. rahatsız oluyorum evet, ama öyle ölüm diyetine girmeye gerek yok :) mesela bugün akşam yemeğimi akşamüstü 4-5 civarında yedim. o saatten beri vücuduma girenler; üç şişe bira, parça etli ve fıstıklı iki dilim salam. bu da bi yol değil sağlıklı zayıflamak için. gym? kim gidicek yahu gyme? geçmişte örneğini gördük; 3 aylık parayı haşırt diye gömüp sonrasında iki kere öyle "ayaktan" uğrandı mekana. beyin değiş-tokuş edebileceğimiz birileri var mı???

 
template by suckmylolly.com flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com