24 Eylül 2009 Perşembe

Deli

     Kar beyazı deli,hem yanıldığını anlıyor,hem de haklı olduğunu aynı anda..Deli olduğunu düşünmekte haklı,çünkü o gerçek bir deli olacak kadar farklı..Ama bir yerlerde çok yanılmış işte, hem de çok!


 

    O değilmiş tamamen beyaz olan, kendi siyahını hiç göremedikçe..Kendi lekeleriyle yüzyüze gelmekten hep korkmuş ve tam da bu lekelermiş, onu ezen siyah ve sıcak ayaklar. Kimse değil bu delinin yüreğini acıtan, kendisiymiş aslında..
    Bir taraftan da, deli olmayı seviyor işte bu küçük kız. Ama aciz bir deli olmayı kabul etmeyecek kadar da akıllı! Yada akıllı olmayı isteyebilecek kadar umutlu..Yada...
    Deliler hep umutlu değil midir zaten?
    Umut etmek, vazgeçmeden umut etmek değilmidir delilik?
    Olsun varsın! Bu küçük eller, küçük ayaklar delice üşümeyi ve koşmayı seviyorlar işte...
    Ama artık bir karar verdi, başarabileceğini umut edip yine delilik gösterdiği bir karar...
    'Beyazım, bembeyazım' diye haykırmayacak artık. O kendi siyah lekelerini görecek ki, başkaları da önünde eğilecekse, siyah-beyaz yaşamayı başarabildiği için eğilsinler!
    O an gelip deli kızın umutları gerçeğe ulaştığında, beyazı ezen hiçbir siyah, soğuğu ezen hiçbir sıcak olmayacak. Ne onunkiler, ne de bir başkası...İşte belki ozaman herşey daha renkli olacak.
   Haydi deli kız, koş! Siyahlarınla tanışma vaktidir...Delirme vaktidir şimdi...

   Not: Tam da hatırlamadığım eski bir zamanda, biraz kendimi dinlediğim bir anda, uykuya dalmadan önce defterime karaladığım, geldiği gibi çıkıveren küçük bir yazıdır. Kötü de olsa seviyorum..Eskileri sevdiğimi söylemiştim ya!

      

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Sen siyahınla beyazınla iyi bir insansın Peri. Siyahım var diyebilmek bile seni daha beyaz kılıyor. Sevgiler.

peri.susamurum dedi ki...

Sağol mustafa. zaten ozamanlar,siyahını bilmekle daha beyaz olunacağını farketmiş olduğum eski zamanlardı..Sevgiler.

Adsız dedi ki...

insan sıkntıya boguldugu dönemlerde hep delilige verir ya kendini bizde onlardan biriyiz işte tek farkımız akıllı bilincli olmamız..

peri.susamurum dedi ki...

hoşgeldin ecem,
aslında düşününce arada delirmek de lazım.akıllı bilinç orada olduğu sürece delilik bize hep birşeyleri gösterir bana göre.

 
template by suckmylolly.com flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com