26 Eylül 2009 Cumartesi

sabrım...




Şöyle bir baktım da kendime, artık sabrımın 'sınırsızlıklarında' dolanıyorum öylece...Farklı olsaydı, bu zorlamalara asla dayanamazdım herhalde.

Fazlaca tükenen birşeyin sınırları da kalmıyor galiba, sınırsız bir sabrım var benim de..Tam da bu tükenmişlikten...
Okadar fazla üstüne gelir ki hayat, insan 'bir nedeni olmalı ' demekten başka yaşam çaresi bulamaz...

Bir nedeni olmalı!...?...

11 yorum:

- Bir Tanıdık - dedi ki...

GüzeL Bir Yazı oLmuş.. Eline sağLık..

peri.susamurum dedi ki...

teşekkür ederim 'bir tanıdık'
sadece içimden geçenlerdi...
hoşgeldin buarada!

- Bir Tanıdık - dedi ki...

ÖnemLi. HoşBuLduk Bu arada.

Günlük Ayracı dedi ki...

Sabrın sınırsızlıkları kulağa ürkütücü gelse de hepimiz yaşıyoruz sanırım aynı durumu.

Yaşananlara, olanlara, bitenlere mantıklı bi sebep aramak çok da akılcı gelmiyor bana, sırf söz konusu durumda "insan" faktörü olduğu için hem de. Büyüyoruz yavaş yavaş, olması gerekiyormuş veya gerekmiyormuş hiç önemli değil; büyüyoruz sadece. Diğer yorumdan kalma; hoş bulduk bu arada :)

peri.susamurum dedi ki...

Evet büyüyoruz...Ama bazen büyümek mi yaşlanmak mı hissedilen şey onu bilemiyorum. Büyümek güzel,olgun yapar insanı.Ama yaşlanmak, daha can yakıcı galiba!

- Bir Tanıdık - dedi ki...

YaşLanmak da gayri ihtiyari bi durum.. FaniLik ve acizLiğin işareti tabiki.. ÇizgiLer büyüdüğümüzün göstergesi yada acının .. hakLısın

peri.susamurum dedi ki...

yaşlanmak sadece çizgilerle olduğu zaman acizlik işareti değil bana göre 'bir tanıdık'..Yaşlı hissetmek asıl acı veren.Yüzümüzün,bedenimizin nekadar genç yada yaşlı göründüğünün aslında hiçbir önemi yok,çok rahatsız oluyorsak aynaya bakmayız olur biter. Ama yüzümüzde tek bir kırışık yokken bile çok yaşlı hissetmek olası bir durum.Asıl acizliği yaşatan da bu işte...

- Bir Tanıdık - dedi ki...

Ben acizLik derken ondan dem vurmamıştım asLında.. Hani faniLiğin acizLiği. yani ne yapsak yaratıLışımızın gerektirdiği çürümeLerin önüne geçemiyoruz. KuLLuğumuzun sadece ömür kadar oLduğu konuda aciz oLduğumuzu ve gayemizi unuttuğumuz zamanLar kendimizi süper güçmüş gibi görüp yaratıLışımızı sezemeyişimizden açmıştım o cümLeyi.. YaratıLış karşısında aciziz ve yaşLanmamız tabi bir oLay,bunu engeLLeyemediğimiz için aciziz.. Tabiki çizgiLer değiL hissiyat babında senin dediğin doğru, ben de genç yaşta bunu tatmış oLduğum için anLıyorum. konuyu saptırmış oLarak gördüm kendimi şimdi yaw :) hakLısın ; görüntümüz önemsiz bu taraftan bakarsak

peri.susamurum dedi ki...

:) konunun sapması gayet de güzel birşey aslında,yeni bir konuya daha adım attık sayende :)

anladım şimdi ne demek istediğini. Ona bakarsak okadar çok şey elimizde değil ki,çok fazla konuda aciz yaratıklarız. Aslında yazımın temeli de elinde olmayan olumsuzluklara karşı sabırdan başka çare olmaması,bunun acizliğiydi bir taraftan.

Yani sanırım konuyu saptıran sen değil benim :)

- Bir Tanıdık - dedi ki...

sanırım konunun içinde bu da war ewet :) çünkü son böLümde -bir nedeni oLmaLı- demişsin.. herşeyin bir nedeni oLmaLı dediğimiz zaman gayemizin ne oLduğuna uzanabiLiyoruz.. Sabrının tükenmesine sebep oLan veya oLmayan herşeyden anLayabiLiyoruz..

peri.susamurum dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
 
template by suckmylolly.com flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com